Hippocrates:

“Uw voeding is uw geneesmiddel,
uw geneesmiddel is uw voeding”
Terug.

Groene thee biedt bescherming tegen borstkanker

 

Journal of Nutrition, februari 2009

 

M.E. Shrubsole, W. Lu, Z. Chen,  en collegae: “Drinking green tea modestly reduces breast cancer risk”

 

Het regelmatig drinken van groene thee vermindert de kans op borstkanker met zo’n 12% volgens

een nieuwe studie uit de USA en China.

Regelmatige theedrinksters bleken deze beperkte risicovermindering te hebben ten opzichte van de niet-theedrinksters. Tot deze conclusie kwamen de onderzoekers na een voedingsanalyse van 3454 vrouwen met borstkanker en een gezonde controlegroep van 3474 vrouwen tussen de 20 en 74 jaar. De studie onder leiding van Marha Shrubsole van de Vanderbildt School of Medicine in Nashville is

wel een toevoeging aan de steeds groter wordende stapel wetenschappelijk bewijs voor de antikankereigenschappen van groene thee en de zich daarin bevinden polyfenolen. Groene thee bevat tussen de 30 en 40% wateroplosbare polyfenolen. Zwarte thee (groene thee die door fermentatie is geoxideerd) bevat slechts tussen de 3 en 10% polyfenolen. De vier belangrijkste polyfenolen in verse theebladeren zijn: EGCG (epigallocatechinegallaat, EGC (epigallocatechine), ECG (epicatechinegallaat) en EC (epicatechine).De risicovermindering m.b.t. borstkanker is weliswaar beperkt, maar komt wel naast de andere gunstige effecten van groene thee te staan, zoals de bescherming tegen de ontwikkeling van Alzheimer en de bevordering van gewichtsvermindering.

 

 

 

Onderstaande literatuursamenvatting mag niet worden gezien als reclame voor producten.
Het dient louter ter informatie over de invloed van voeding(sstoffen) op de gezondheid. Lees ook de disclaimer.

OrthoActueel.nl