Hippocrates:

“Uw voeding is uw geneesmiddel,
uw geneesmiddel is uw voeding”
Terug.

Meer bewijs voor anti-inflammatoire effecten van granaatappel

 

Journal of Inflammation, 2009, 6-1.

 

Z. Rasheed, N. Akhtar, A.N. Anbazhagan, S. Ramamurthy, M. Shukla, T.M. Haqqi.

"Polyphenol-rich pomegranate fruit extract (POMx) suppresses PMACI-induced expres-sion of pro-inflammatory cytokines by inhib-iting the activation of MAP Kinases and NF-?B in human KU812 cells"

University of South Carolina / Case Western Reserve University

 

Ontstekingsremmende eigenschappen

 

In deze cellulaire studie wordt aangetoond dat het polyfenolrijke extract van granaatappels (POMx) anti-inflammatoire eigenschappen heeft doordat het de aanmaak remt van pro-inflammatoire cytokines.

"POMx blijkt de inflammatoire activiteit van geactiveerde menselijke mestcellen, zoals KU812 cellen, te remmen. POMx of stoffen uit POMx kunnen waardevol zijn in de behandeling van infectieziekten waarbij mestcellen een actieve rol spelen", zo stellen de onderzoekers.

Chronische ontsteking is betrokken bij o.a. hart-vaatziekten, osteoporose, cognitieve achteruitgang, Alzheimer, type 2 diabetes en artritis. Als deze bevindingen nu ook in mensen kunnen worden aangetoond, kan POMx wellicht een nuttige bijdrage leveren in de aanpak van deze degeneratieve ziektes.

 

Antioxidanten

 

Granaatappels zijn rijk aan antioxidanten (m.n. ellaginezuur) en worden al langer in verband gebracht met een goede hartfunctie, maar er is tevens groeiend bewijs dat dit fruit beschermt tegen prostaatkanker en artrose.  

 

Opmerking:

er zijn diverse botanische antioxidantencombinaties op de markt met extracten van o.a. granaatappel, groene thee, druivenpitten en blauwe bosbes. Al deze botanicals bevatten grote hoeveelheden polyfenolen

Onderstaande literatuursamenvatting mag niet worden gezien als reclame voor producten.
Het dient louter ter informatie over de invloed van voeding(sstoffen) op de gezondheid. Lees ook de disclaimer.

OrthoActueel.nl