Hippocrates:

“Uw voeding is uw geneesmiddel,
uw geneesmiddel is uw voeding”
Terug.

Kankercellen kunnen worden gedood door druivenpittenextract

 

USA - januari 2009 - Clinical Cancer Research nr.15

 

Ning Gao en collegae

“Induction of Apoptosis in Human Leukemia Cells by Grape Seed Extract Occurs via Activation of

c-Jun NH2-Terminal Kinase”,

Department of Pharmacognosy, School of Pharmacy, 3rd Military Medical University, Chongqing, China Graduate Center for Toxicology, College of Medicine, University of Kentucky, Lexington, Kentucky.


Druivenpittenextract blijkt de apoptose (geprogrammeerde celdood) van leukemiecellen te kunnen bevorderen.

In deze experimentele studie bleek dat 76% van de leukemiecellen waren afgestorven binnen 24 uur. De gezonde cellen bleven evenwel onaangetast. Antioxidanten (OPC?) in druivenpitten worden al veel langer in verband gebracht met een risicovermindering op het krijgen van kanker en hart- en vaatziekten.

Nu is voor het eerst aangetoond dat druivenpittenextract ook kankercellen kan doden. Men heeft ontdekt dat het extract een eiwit (c-Jun NH2-terminalkinase) stimuleert dat betrokken is bij de apoptose.
Deze ontdekking kan op termijn wel eens een doorbraak betekenen voor de behandeling van bloedkankers met natuurlijke, niet-toxische middelen.

De onderzoekers willen overigens nog niet zover gaan om nu al de conclusie te trekken dat druivenpittenextract nuttig kan zijn in de behandeling van bepaalde soorten kanker en evenmin willen ze de aanbeveling doen om meer druiven te eten ter preventie.

 

Onderstaande literatuursamenvatting mag niet worden gezien als reclame voor producten.
Het dient louter ter informatie over de invloed van voeding(sstoffen) op de gezondheid. Lees ook de disclaimer.

OrthoActueel.nl